ontwikkeld door docenten voor docenten

Dugga is een spin-off van een onderzoeks- en ontwikkelingsproject aan de Stockholm School of Economics, Stockholm University, het Royal Institute of Technology, Umeå University, HAN University of Applied Sciences en Stics Research.

Als enige digitale toetssysteem ontving Dugga onderzoeksfinanciering van het Zweedse Innovatiebureau Vinnova, onder het ministerie van Economische Zaken, via het initiatief “School of the Future”. In het bijzonder onderstreepten de richtlijnen het belang van de ontwikkeling van het systeem op basis van wetenschappelijk onderzoek op dezelfde manier als het schoolsysteem in het algemeen is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Dugga is precies dat: gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, gemaakt door leraren.

bekijk de film – dugga in 3 minuten

dugga zorgt voor een objectieve beoordeling

wij zijn van mening dat niemand bevooroordeeld mag worden door zijn uiterlijk, achternaam, handschrift of gedrag in de klas. Dugga maakt een eerlijke beoordeling mogelijk.

Met de ontwikkeling van Dugga zijn we begonnen met docenten die niet erg goed geïnformeerd waren over IT, computers en dergelijke. Onze veronderstelling was dat als we een digitaal beoordelingssysteem konden bouwen dat zo gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken was dat nog minder computergeschoolde opvoeders het platform gemakkelijk konden gebruiken, het voor computer-ervaren opvoeders heel gemakkelijk zou zijn om snel aan de slag te gaan met Dugga.

“Elk kind verdient gelijke kansen en het recht op kwaliteitsonderwijs.”

Claudia Rademaker, PhD

Mede-oprichter Dugga

“Als docenten moeten we studenten onnodige stress wegnemen tijdens examens.

Patrik Nilsson, PhD

Mede-oprichter Dugga

Dugga zorgt ervoor dat relevante wetgeving wordt gevolgd, zoals de Onderwijswet (2010:800), de Verordening Hoger Onderwijs (1993:100) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (2017/18:105) die gewoonlijk gdpr wordt genoemd.

“wij geloven dat we de kwaliteit van leren drastisch kunnen verbeteren door de beoordeling van kennis te veranderen”

onze waarden

droom

Droom groots en maak het waar!

Wij vinden dat elk individu moet durven dromen. Dromen zorgen voor verandering voor een betere toekomst. 

We omarmen nieuwe ideeën en creëren samen onze toekomst.

 

passie

We willen een verschil maken! 

We geloven sterk in wat we doen. We willen scholen helpen met de beste leermogelijkheden voor hun studenten. 

We genieten van deze journey en vieren grote en kleine mijlpalen. 

teamplay

Gedeeld succes is dubbel succes!

We winnen samen en doen het samen. Wij geloven in samenwerking, openheid & transparantie. Doordat we delen, vinden we betere oplossingen.

We omarmen en erkennen elkaars talenten. Ieder team lid is even belangerijk voor het eindresultaat. 

inclusie

We zijn allemaal even belangrijk 

Wij geloven in diversiteit waarmee we onze perspectieven ontwikkelen. We streven naar empowerment van ieder individu om in zichzelf te geloven en hun mogelijkheden. 

 

 

leergierig

We blijven leren! 

Er bestaan geen fouten, enkel ervaringen. We leren ervan. We omarmen feedback omdat het ons ontwikkelt als individu en als team.

 

 

wat zeggen opvoeders over dugga?

“Dugga, die we nu gebruiken, is een flexibel systeem en een noodzaak, zowel als onderdeel van de digitalisering en ontwikkeling van de school, als om het dagelijks leven van leerkrachten te vergemakkelijken.”

Mattias Wickberg

Hoofddocent, Stad Stockholm

“De totale uitgebreide functionaliteit met flexibiliteit voor zowel docenten als studenten en de vele verschillende vraagtypen, maakt het mogelijk om Dugga te gebruiken voor alle soorten schriftelijke examens en opdrachten. De integratie met Office 365 maakt gebruikersbeheer een stuk eenvoudiger. Daarnaast is de beveiliging zeer goed doordacht en voelt het zeer veilig en in overeenstemming met de nieuwe GDPR-richtlijnen.”
Richard Wahlund

Hoogleraar Bedrijfskunde, Stockholm School of Economics

“We zijn verheugd om samen met Dugga mee te werken aan de digitalisering van het onderwijssysteem. Net als Microsoft biedt Dugga slimme, digitale oplossingen die nieuwe kansen creëren voor studenten en docenten van scholen en universiteiten over de hele wereld. De nieuwe integratie tussen Dugga en Microsoft Office 365 gaat nog een stap verder.”

Joke Palmkvist

Business area manager school en hoger onderwijs, Microsoft Zweden

Dugga Benelux

Wollegras 62, 2498 AZ Den Haag, Nederland

+31 (0)15 – 889 77 26

Nuttige linken

Inloggen

Leren of afstand

Nieuws

Hoe we uw gegevens behandelen

Support

© 2020 Dugga. All rights reserved.