Här hittar du viktig supportinformation

Här hittar du viktig Supportinformation

Vi uppdaterar löpande

Normal drift.

_____________________________________

Om du saknar lösenord kan du hämta ett nytt här:
https://app.dugga.se/sv/accounts/password_reset/
Skriv in din emailadress och begär ett nytt lösenord.
Därefter går du till app.dugga.se och loggar in.

_____________________________________

Dugga har bytt till Safe Exam Browser 2.2.3

2020-01-07: Här kommer på nytt information kring byte till nya Safe Exam Browser 2.2.3. Informationen här nedan publicerades första gången 2019-01-10.

Denna information gäller specifikt för de som använder Microsoft Windows som operativsystem och PC-datorer. Om ingen av era elever eller studenter använder Microsoft Windows som operativsystem på datorer och liknande behöver inga åtgärder vidtas.

Som vi har meddelat tidigare kommer vi fr.o.m. fredagen den 27:e juni att gå över till att använda SafeExamBrowser version 2.2.3 för Windowsdatorer. Detta innebär att när en elev/student laddar ner SafeExamBrowser från Dugga så kommer det att vara den nya versionen som laddas ner.

Beroende på om eleverna/studenterna är administratörer på sina egna datorer behöver följande steg genomföras:

  1. Om eleven är administratör på sin egen dator, ladda ner den nya versionen som finns inne i Dugga (tillgänglig för alla elever). SafeExamBrowser finns att ladda ner under menyvalet, ”Säkerhet” inne i Dugga. Detta menyval finns endast i elevgränssnittet. Ingen avinstallation av gamla versioner behöver göras.
  2. Om eleven/studenten inte är administratör på sin egen dator så behöver den nya versionen skjutas ut centralt av administratör på skolan eller kommunen.

För att skapa en MSI-fil, som man använder för att skjuta ut SafeExamBrowser, till eleverna som använder Windowsdatorer så laddar man ner en installationsfil från SafeExamBrowsers hemsida. Sedan genomför man de kommandon som beskrivs i den bifogade filen.

Den version som ska användas heter alltså 2.2.3 och finns att ladda ner här:

https://safeexambrowser.org/download_en.html

Det kommer, under en övergångsperiod, att gå att använda både version 2.1.8(.1) När eleven/studenten startar provet finns det en kryssruta som man kryssar för att tala om att man har en äldre version av SafeExamBrowser. Det kommer att vara möjligt att använda den äldre version fram till 2019-10-01.

Version 2.2.3 erbjuder framförallt snabbare uppstart av provet och, naturligtvis, en ännu högre stabilitet och säkerhet.

Vänligen observera, som nämnts ovan, att detta endast påverkar elever/studenter med Windows-datorer.

Kontakta oss

Norr Mälarstrand 6a, 112 20 Stockholm

+46 (0)8 - 30 70 80