nyheter

hej!

Här presenterar vi nyheter om Dugga. Välkommen att hälsa på denna sida för att hålla dig uppdaterad om allt spännande som händer i kunskapsutvärderingsvärlden och nya funktioner. Vi välkomnar din feedback! Din Dugga helt enkelt.

it-pedagogen 2020-03-17

Dugga öppnar upp sin plattform till alla skolor för distansundervisning och kunskapsutvärdering med anledning av Coronaviruset

Under de omständigheter som råder med coronaviruset (COVID-19) öppnar Dugga nu upp tillgången till sin provplattform till landets samtliga skolor och universitet för att möjliggöra distansundervisning med olika typer av prov.

Ny funktion i Dugga skapar möjlighet till distansundervisning.

Den nya funktionen i provplattformen ger möjlighet att nu även kunna skapa och genomföra lektioner och uppgifter på distans.

”Med Duggas nya lösning kan läraren skapa digitala lektioner och samla alla lärresurser, prov och uppgifter på en plats, lättillgängligt för både lärare och elever”, säger Maria Gårdlund, Vd Dugga.

Tillgång till Duggas speciellt framtagna skolpaket, Dugga Plugga, ger möjlighet att genomföra distansundervisning med olika slags digitala prov, uppgifter och lektioner och ges till både befintliga och nya användare av Dugga.

Skolpaketet Dugga Plugga öppnas upp terminen ut så att skolor och skolhuvudmän har möjlighet att säkerställa att lärare och elever får tillgång till ett enkelt sätt att komma igång med distansundervisning och kunskapsutvärdering. Om utvecklingen av coronaviruset fortsätter och situationen kräver, kommer fortsätta åtgärder att utvärderas.

Skolor får Dugga Plugga direkt med Microsoft Office 365

De skolor som använder Microsoft O365 och MSDS kan tillgängliggöra Dugga Plugga för lärare och elever på några få minuter.

”Från Microsofts sida är vi glada att Duggas lösning fungerar så bra med Microsoft Office 365 så att vi tillsammans kan möjliggöra distansundervisning”, säger Joke Palmkvist, Affärsområdeschef skola och högre utbildning, Microsoft Sweden.

Stora vinster för lärare och elever med Duggas digitala prov

Digitaliseringens roll i den svenska skolan och läroplanen stärks under 2018. Ett av stegen är att digitalisera de nationella proven och många skolor och kommuner tittar nu på hur de kan gå över från klassiska pappersprov till digitala på bästa sätt. Ett av bolagen som går i bräschen för digitala prov är Dugga – ett forskningsbaserat provsystem som utvecklats tillsammans med svenska skolor och lärare.

Dugga tar digitaliserad kunskapsutvärdering steget längre med Microsoft Office 365

Det svenska EdTech-företaget Dugga tillkännager idag att deras system för kunskapsutvärdering integrerats med Microsoft Office 365. Integrationen ger skolor och universitet över hela världen möjlighet att använda ett fullt integrerat system för kunskapsutvärdering av exempelvis prov, läxförhör, inlämningsuppgifter och nationella prov.

Utbildningsnämnden tar nästa steg i digitaliseringen

I Alingsås kommun står digitalisering högt upp på agendan. Från och med i höst kommer elever och studerande på Alströmergymnasiet och Campus Alingsås att kunna genomföra sina prov och kunskapsutvärderingar i ett digitalt verktyg. Efter att genomfört en direktupphandling har utbildningsförvaltningen skrivit ett ettårigt avtal med Dugga AB som tillhandahåller det digitala examinationssystemet.

Dear Nobel Laureates,

Congratulations!

You are our heroes as your achievements and discoveries have conferred great benefits to humankind. From how cells adapt to changes in levels of oxygen to our ability to fight global poverty. We, like you, have a vision of a better world and believe in improving society through knowledge, science and humanism.

“In every school, each student deserves equal opportunities”

Hon blir ny vd för svenska EdTech-bolaget Dugga

Nu är det klart vem som blir ny vd för det snabbväxande EdTech-bolaget Dugga AB. Styrelsen har utsett Maria Gårdlund till ny vd för bolaget. Maria kommer närmast från rollen som vd för Swecos IT-konsulter och tillträder den 15 februari nästa år.

Maria har omfattande erfarenhet av att leda professionella Tech-team och en gedigen affärsbakgrund. Styrelsen ser henne som den person som är bäst lämpad att fortsätta utveckla Duggas verksamhet och expansionsstrategi. Hon tar över stafettpinnen från nuvarande vd Patrik Nilsson som framöver kommer att lägga fokus på kundupplevelse och produktutveckling inom bolaget.

Skolon och det digitala provsystemet Dugga inleder samarbete

Skolon meddelar idag ett nytt samarbete med Dugga, ett lättanvänt, säkert och flexibelt system för digitala prov, inlämningsuppgifter, läxförhör och andra typer av kunskapsutvärdering.

– Att erbjuda en digital möjlighet till säkra prov och tentor är något vi har sett en efterfrågan på ute i landets kommuner, då skolan i stort blir allt mer digital. Dugga möjliggör inte bara säkrare hantering, utan är också i sin helhet en smidig lösning för både lärare och elever. Därför ser vi det som mycket positivt att välkomna Dugga till Skolon, säger Sebastian Matuska, Partner Manager på Skolon.

– För lärare handlar det om att få göra det de egentligen vill ägna sig åt: att lära ut och att hjälpa varje individ att nå sin fulla potential. Systemet säkerställer framförallt en objektiv utvärdering med flexibla hjälpmedel för olika behov, berättar Claudia Rademaker

Kontakta oss

Torsgatan 39, 113 62 Stockholm

Länkar

Logga in

Dugga Plugga

Nyheter

Hur hanterar vi din data

Support

Dugga API

© 2020 Dugga. All rights reserved.